Mimořádně úspěšné koncerty Petra Chromčáka na přelomu roku

07.01.2016 15:29

 

Mimořádně úspěšný a pracovně nabitý přelom roku 2015 a 2016 prožil dirigent Petr Chromčák. Na Štěpána, 26. prosince účinkoval s Českou komorní filharmonií v Berlíně a následně 29. prosince v Hamburgu. Již 2. ledna vystoupil v Berlíně znovu, tentokrát však v zaplněném sále slavné Berlínské filharmonie spolu s Českými symfoniky a pěveckým sborem Coro di Praga s proslulou Carminou Burana od Carla Orffa a 9. Symfonií L. van Bethovena. 

 

Ve dnech 4. až 6. ledna dirigoval Petr Chromčák šňůru Novoročních koncertů s Jihočeskou komorní filharmonií České Budějovice a se sólisty – sopranistkou Annou Klamo Janotovou a tenorem Alešem Voráčkem. 

První z koncertů proběhl v Českých Budějovicích v Kostele Sv. Anny, další dva pak v Německu – ve městě Rorbachu v Hale Centro a ve městě Rodingu ve Stadthalle.

 

Na koncertech zazněly známé skladby od J.Strausse, E.Kálmána, F.Lehára, O.Nedbala a dalších skladatelů. Všechny koncerty byly mimořádně úspěšné, sály byly vyprodané a obecenstvo odměnilo skvělé výkony účinkujících bouřlivým, dlouhotrvajícím potleskem.

 Jak řekl sám Petr Chromčák – „Není krásnějšího pocitu po koncertě, než když vám pořadatel sdělí, tak za rok zase na viděnou. 

Takže - ať žije Novoroční koncert 2017 v Rodingu !“.