Petr Chromčák dirigoval zahajovací koncert XXIV. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Karla Ditterse z Dittersdorfu v Javorníku

25.09.2016 19:13

 

Dirigent Petr Chromčák dirigoval zahajovací koncert XXIV. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Karla Ditterse z Dittersdorfu v Javorníku, ve kterém vystoupila Moravská filharmonie Olomouc a sólista na trubku Ondřej Jurčeka. Na programu koncertu zazněla obnovená Symfonie C-dur Karla Diterse z Dittersdorfu, Koncert D-dur pro trubku a orchestr Johanna Friedricha Fasche a Symfonie Es dur Wolfganga Amada Mozarta.

Mezinárodní hudební festival Karla Ditterse z Dittersdorfu je festivalem, který se již od roku 1993 každoročně koná především na půdě města Javorník, zčásti města Jeseník a jejich okolí. Za tuto dobu se stal už nedílnou součástí kulturního podzimu celého Jesenicka. Je také jedním z nejvýraznějších a nejvýznamnějších projektů realizovaných v rámci Olomouckého kraje. 

Karel Ditters von Dittersdorf - (2.11.1739 ve Vídni – 24. 10.1799 Červená Lhota) - byl rakouský barokní hudební skladatel a hudebník. Je autorem 50 oper a 200 symfonií. Polovinu života prožil ve Slezsku.