Petr Chromčák byl členem poroty světové soutěže K-POP

06.12.2015 12:38

 

Petr Chromčák zasedal již potřetí v porotě světové soutěže K-POP, jehož letošní a vůbec první K-popový koncert v České republice, se uskutečnil 4. prosince 2015 v Hale Královka v Praze. Na jednom pódiu této exkluzívní akce se divákům představili skupiny Red Velvet, Boom C.O., Shinee, O.M.G+, Poppin‘ Hyunjoon, Pac Crew a Kkocdooseh.

Koncertu K-pop se zúčastnili nejvyšší představitelé Korejské republiky – prezidentka Pak Kun Hje, náměstek ministra kultury Park Mingwon, za Českou republiku pak byli přítomni ministr kultury Daniel Herman, ministr financí Andrej Babiš a další.

 

 

K-pop je hudební žánr, který vznikl v Jižní Koreji. Absorboval do sebe prvky taneční hudby, elektropopu, hiphopu a současného r’n’b. K-pop je v podstatě „směs módní západní populární hudby a vysokoenergetického asijského popu, která loví hlavy posluchačů pomocí chytlavých opakovaných fragmentů, občas v anglickém jazyce“. K-pop „zahrnuje fúzi stylů jak se zpěvem, tak i s rapem a klade zvláštní důraz na představení a silné vizuální efekty.“
K-pop je nejen hudba, K-pop se stal subkulturou, která je populární mezi mladými lidmi na celém světě. Díky internetu a dostupnosti digitálního obsahu si K-pop získal neuvěřitelně široké publikum.